Παγοδρόμιο η Χίος – Εφιστάται η προσοχή οδηγών και πεζών

 

Σε ένα απέραντο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί τα τελευταίες δύο ημέρες η Χίος, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν και τους κινδύνους να ελλοχεύουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σημειώθηκαν μικροατυχήματα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να καθαρίσει τους δρόμους, ρίχνοντας νερό στην περιοχή του Παρθένη και αλάτι στη διασταύρωση Δαφνώνα – Αγίου Γεωργίου.

Στα βορειόχωρα από την χαμηλή θερμοκρασία και τον παγετό πολλά σπίτια έμειναν χωρίς νερό, αφού πάγωσαν οι βρύσες και σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν θραύσεις σε σωλήνες ύδρευσης. Γενικώς, όπου κυλά νερό στους δρόμους, όπως στην περιοχή του Πελινναίου, δημιουργήθηκε ισχυρό στρώμα πάγου, θέτοντας σε κίνδυνο τις μετακινήσεις των οδηγών.

Η ίδια, δεν αποκλείεται δε και χειρότερη, κατάσταση προβλέπεται ότι θα επικρατήσει το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, που σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και κυρίως στις μετακινήσεις τους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται κυρίως από το σαββατοκύριακο, με αυξημένη την ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.