Πιέζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον δήμο Χίου, για τις νέες φυλακές

Ευθείες βολές για τον ρόλο της δημοτικής Αρχής και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο ζήτημα ανέγερσης νέου καταστήματος κράτησης, εξαπέλυσαν οι εργαζόμενοι στις Φυλακές της Χίου.

Σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κατήγγειλαν ως ανασχετικό τον ρόλο του δήμου Χίου στην ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν περάσει είκοσι τουλάχιστον ημέρες από την ημέρα που η αρμόδια επιτροπή κατάληξε σε πέντε γήπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό.

«Τότε ο δήμαρχος είχε ζητήσει παράταση δέκα ημερών, ώστε να αναζητηθεί οικόπεδο και πέραν των πέντε αυτών που υπάρχουν ήδη. Οι μέρες πέρασαν , οικόπεδο δεν βρέθηκε, αλλά η επιτροπή δεν υπογράφει το σχετικό πρακτικό, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, επικαλούμενη “πιέσεις”. Πιέσεις που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από τον δήμο Χίου», τόνισαν οι κ.κ. Δημήτρης Ζανάρας, Δημήτρης Νύκτας και Γιάννης Λουκαράκης των Σωματείων εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς των Φυλακών Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα της βραδύτητας, με την οποία αντιμετωπίζει ο δήμος Χίου το θέμα, είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας, υπό τον τίτλο «Σπεύδει βραδέως για τις φυλακές», στις 4 Δεκεμβρίου 2014.

Για να στηρίξουν την σχετική καταγγελία, οι εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρθηκαν και σε σχετικό κείμενο που διακινούν άνθρωποι που είχαν άμεση σχέση με την δημοτική αρχή κατά την προεκλογική περίοδο, μέσω του οποίου αντιτίθενται στην δημιουργία νέας φυλακής. Επικαλούμενοι μια σειρά λόγους και δυνητικούς κινδύνους που ελλοχεύουν (αύξηση της εγκληματικότητας κ.λπ.), ζητούν τις υπογραφές πολιτών, ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Επιχειρήματα, όμως, που στερούνται επεξεργασίας και τεκμηρίωσης, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ζητούν, τέλος, την άμεση υπογραφή του σχετικού πρακτικού, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που έχει παγώσει τους τελευταίους εννέα μήνες.