Πολύτιμη εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών, στους κατοίκους των Οινουσσών

«Απόβαση» εθελοντικής προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των Οινουσσών, πραγματοποίησε ιατρικό κλιμάκιο των Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγων Χίου, το περασμένο Σάββατο.

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συμμετείχαν ενεργά με την παρουσία 22 εθελοντές γιατροί επισκέφθηκαν το νησί και πραγματοποίησαν 123 κλινικές εκτιμήσεις σε ενήλικες και 30 σε παιδιά μαζί με εμβολιασμούς από γιατρούς των ειδικοτήτων: Παθολόγος, καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγος, δερματολόγος, γυναικολόγος, ουρολόγος, χειρουργός, οδοντίατρος, παιδίατρος). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και παρακλινικές εξετάσεις (ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, βυθοσκόπηση, τονομέτρηση).

Η εθελοντική δράση των πέντε οδοντιάτρων, που συμμετείχαν στο κλιμάκιο, είχε ως στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των μαθητών του νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου σε θέματα που αφορούν την προστασία και προαγωγή της στοματικής υγείας. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε πλήρης οδοντοστοματολογικός έλεγχος, φθορίωση των δοντιών στους μαθητές του δημοτικού και παροχή εκπαιδευτικών φυλλαδίων, οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο σύλλογοι χαρακτηρίζουν την εν λόγω κοινωνική προσφορά ως «μέτρο προληπτικού χαρακτήρα που συνέβαλλε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Οινουσσών για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής ιατρικής καθοδήγησης. Η προσπάθειά μας, τονίζουν, στηρίζεται άμεσα στην αυξημένη ευαισθησία των συναδέλφων μας με την ενεργό συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, επισημαίνοντας, ότι σε κρίσιμες εποχές αναδύονται αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η προσφορά».

Εκφράζουν, τέλος, τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες στην Ιερά Μητρόπολη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, στο Λιμενικό Σώμα για τη μετάβαση στο νησί και στον δήμαρχο Οινουσσών για την θερμή του φιλοξενία.