Πρεμιέρα σήμερα της ελεγχόμενης στάθμευσης με ανοχή και συστάσεις

Σε πλήρη εφαρμογή επανέρχεται σήμερα Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης περιμετρικά του δημοτικού κήπου, καθώς και στην οδό Καρπασίας. Το μέτρο ισχύει τις καθημερινές και το Σάββατο, κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο δήμος Χίου είναι έτοιμος, η τροχαία είναι έτοιμη, οι περιπτερούχοι είναι έτοιμοι. Οι οδηγοί, όμως, μάλλον δεν είναι έτοιμοι, αφού για πολύ καιρό τώρα είχαν συνηθίσει στην ιδέα της ελεύθερης στάθμευσης και τώρα καλούνται να είναι προσεκτικοί και επιμελείς και κυρίως να καταβάλλουν το αντίτιμο για την στάθμευση του οχήματός τους.

stathm_sim

Για τον λόγο αυτό, όπως γίνεται γνωστό και εκ μέρους της τροχαίας και εκ μέρους της δημοτικής αρχής, οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου θα είναι αναγνωριστικές και στους παραβάτες δεν θα κόβονται κλήσεις, αλλά θα αναρτάται στο όχημα προειδοποιητικό – ενημερωτικό σημείωμα, για τις υποχρεώσεις του οδηγού του οχήματος. Δεν διευκρινίζεται πόσο θα διαρκέσει η περίοδος προσαρμογής, αλλά εκτιμάται ότι από την προσεχή εβδομάδα η τροχαία θα κόβει κανονικά κλήσεις.

Από την πλευρά των περιπτερούχων όλα φαίνεται ότι είναι έτοιμα, καθώς έχουν προμηθευτεί από τον δήμο τις ειδικές κάρτες στάθμευσης, για τις ανάγκες των οδηγών.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος, άλλωστε μόλις την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε από τον δήμο Χίου και απαιτείται κάποια συστηματική ενημέρωση των πολιτών. Αυτή δεν μπορεί να γίνει μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, με το δεδομένο – μάλιστα – ότι πρόκειται για την εορταστική περίοδο.