Προβλήματα από τον παγετό στο οδικό δίκτυο της Χίου

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει ο παγετός σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Χίου και ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επέμβει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, όπου υπήρξαν και μικροατυχήματα.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Παρθένη, κάτω από την οδό Βερίτη, ο δρόμος ήταν παγωμένος και οδηγοί μοτοποδηλάτων, που περνούσαν από την περιοχή, γλύστρησαν χωρίς – ευτυχώς – να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα. Στην περιοχή η Πυροσβεστική έριξε νερό και αποκαταστάθηκε η ομαλότητα της κυκλοφορίας.

Ανάλογο πρόβλημα παρουσιάστηκε στον δρόμο του Χαλκειούς, στη διασταύρωση Δαφνώνα – Αγίου Γεωργίου, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία έριξε αλάτι στο οδόστρωμα για την εξάλειψη του προβλήματος.

Ωστόσο, παραμένουν σοβαρά ανάλογα προβλήματα, με παγωμένους δρόμους, στην βόρεια Χίο. Έχουν αναφερθεί προβλήματα στην Σπαρτούντα και στην ευρύτερη περιοχή του Πελινναίου, όπου τρέχουν νερά στους δρόμους και λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών παγώνουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς. Βέβαια το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστάται η προσοχή των οδηγών, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, αφού εξακολουθούν να επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές για το νησί μας θερμοκρασίες.