Προβολή ντοκιμαντέρ για το νερό, το Σάββατο, από τη Χιακή Συμπολιτεία

Την προβολή του ντοκιμαντέρ  «ΣτΑγώνες», με θέμα το νερό και τους αγώνες για τις «σταγόνες της ζωής», οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ., στο «Ρόδι», η Χιακή Συμπολιτεία.

«Ζώντας στη Χίο, ξέρουμε καλά τη σημασία του νερού – και τη σημασία της έλλειψης ή της κακής ποιότητάς του», αναφέρει η Χιακή συμπολιτεία στη σχετική ανακοίνωσή της. «Οπότε, στη συζήτηση που θα ακολουθήσει – με νερά, χυμούς και ποτά – θα έχουμε σίγουρα πολλά να πούμε!».

«Ο πόλεμος του αύριο, σήμερα», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του. Στην προβολή που οργανώνει η Χιακή Συμπολιτεία το Σάββατο στο «Ρόδι», θα ταξιδέψουμε βλέποντας τις «Σταγώνες» (σκην.: Νέλλη Ψαρρού), «σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) και θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής».

.