Προσβάλλει η Λαϊκή Συσπείρωση την απόφαση για τα ανταποδοτικά τέλη

Την απόφαση της να προσφύγει με ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της απόφασης για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, που αποφάσισε η δημοτική αρχή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το μεσημέρι η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Μάρκος Σκούφαλος, πλαισιωμένος από στελέχη του συνδυασμού ανακοίνωσε και επίσημα την προσφυγή, ζητώντας και την στήριξη των κατοίκων της Χίου, ώστε – όπως είπε – «η δημοτική αρχή να νιώσει την ανάσα του λαού», όταν το θέμα επανέλθει στην αίθουσα του Δ.Σ, Χίου, αν – βεβαίως – επιτευχθεί η ακύρωση της απόφασης.

Όσον αφορά τους λόγους ακυρότητας, που θα επικαλεστεί η ΛΑΣ στην προσφυγή της, ο κ. Σκούφαλος ανέφερε κυρίως την διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της σχετικής πρότασης ως «πλειοψηφούσα», αφού όπως είπε «οι αποφάσεις στο Δ.Σ. εγκρίνονται ή απορρίπτονται βάση της καταμέτρησης που διενεργεί ο πρόεδρος και όχι με τα φληναφήματα της δημοτικής αρχής που επικαλείται τους παρόντες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μια σειρά λόγους που κάνουν απαραίτητη την ακύρωση της απόφασης, χαρακτηρίζοντας – παράλληλα – την δημοτική αρχή ως ένα «κρίκο μεταφοράς της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής στην αυτοδιοίκηση» και κατηγορώντας την για «πολιτική και διαχειριστική ανεπάρκεια».

Η ΛΑΣ, ανακοίνωσε, τέλος, ότι το επόμενο διάστημα θα απευθύνει πρόσκληση σε συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς να συνταχθούν στην κατεύθυνση ανατροπής της απόφασης αύξησης των τελών καθαριότητας και φωτισμού.