Προϋπολογισμός τακτοποίησης, ακολουθεί εκείνους της λιτότητας

Με δεμένα τα χέρια όδευσε η νέα δημοτική Αρχή στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το έτος 2015, αφού – όπως παραδέχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης – εκείνο που εμείς έπρεπε να κάνουμε ήταν η προσαρμογή των δαπανών. Τα έσοδα, πρόσθεσε, είναι καθορισμένα, με βάση μαθηματικούς τύπους.

Ο κ. Γδύσης του απέδωσε τον χαρακτηρισμό προϋπολογισμός τακτοποίησης, αφού αυτή ήταν και η κεντρική τάση κατά την κατάρτισή του και πρόσθεσε ότι είναι πλήρης και πραγματικός και ότι δεν υπάρχουν έξοδα που θα προκύψουν ως εκπλήξεις στη μέση του χρόνου. Παραδέχθηκε ότι έγιναν περικοπές από τις προτάσεις της Υπηρεσίας, με βάση το εφικτό, αφού από την άθροιση των υπηρεσιακών προτάσεων προέκυπτε ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν υπήρχε για να διατεθεί.

Στον αντίποδα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης είπε με μια δόση ειλικρίνειας – ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε προϋπολογισμούς λιτότητας, αλλά εφέτος η κατάσταση είναι ζοφερή. Από προϋπολογισμό λιτότητας, τόνισε, πάμε σε προϋπολογισμό περικοπών και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου πέραν του εξαμήνου.

Ο προϋπολογισμός του 2015, που είναι ισοσκελισμένος, προβλέπει σύνολο δαπανών 56.260.177,14 ευρώ και ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την οικονομική επιτροπή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια