Σε αναζήτηση αντισταθμιστικών, μετά την απώλεια του τμήματος τουρισμού

Στη δέσμευση ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη επιλέξει η ακαδημαϊκή κοινότητα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, που λειτουργεί στη Χίο, κατέληξε η συνάντηση, που συγκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής, η βουλευτής Χίου κα Μαρία Σταυρινούδη.

Κατά τον τρόπου που συνεκλήθη και εξελίχθηκε η συζήτηση στη σύσκεψη διεφάνη ότι επιχειρείται να κλείσει το θέμα της μεταφοράς του τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο, με τον τρόπο που επιχειρήθηκε και να ξεκινήσει η συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων εξασφάλισης αντισταθμιστικών οφελών για την απώλεια του Τμήματος.

Η κα Σταυρινούδη εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ άφησε και αιχμές εναντίον του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου για την αντιμετώπιση που έτυχε σε πρόσφατη συνάντησή τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης επανέλαβε όσα είχε πει και στη συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής. Μετά την ανταλλαγή απόψεων, εκείνο που ως κυρίαρχο προβάλλεται είναι η διεκδίκηση – βάση του υπάρχοντος σχεδιασμού – δημιουργίας ερευνητικού κέντρου ναυτιλίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο κ. Παύλος Καλογεράκης, εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα Παιδείας, ο κ. Δημήτρης Καράλης, αντιδήμαρχος Τουρισμού, ο κ. Δημήτρης Κιτριλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, ο κ. Γιώργος Γεωργούλης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου και εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εκτός του πρύτανη, συμμετείχαν ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης κ. Γιάννης Καρκαζής, η αναπληρώτρια πρύτανη κα Αμαλία Πολυδωροπούλου και ο καθηγητής κ. Νικόλαος Λίτινας.