Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται και οι δικαστικοί επιμελητές

Μετά τους δικηγόρους, σε πανελλαδική αποχή διαρκείας κατέρχονται από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και οι δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικηγόροι άρχισαν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 την επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος τονίζεται ότι η απόσυρση διατάξεων στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης δεν θα είναι νίκη μόνο για τους δικαστικούς επιμελητές (και τις επερχόμενες γενιές των δικαστικών επιμελητών), αλλά θα είναι νίκη όλου του νομικού κόσμου, για την προάσπιση της ορθής και δίκαιης απονομής της δικαιοσύνης στο πεδίο του ιδιωτικού δικαίου.

Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς και με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και τους εισηγητές τους για την κατάθεση των προτάσεών μας στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ήδη, χθες, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος και μέλη της εκτελεστικής γραμματείας συναντήθηκαν στη Βουλή με τον εισηγητή του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ βουλευτή Χίου κ. Κώστα Τριαντάφυλλο, «στον οποίο εκτός από το επίμαχο νομοσχέδιο και τις επί μέρους διατάξεις, για τις οποίες υπερθεμάτισε υπέρ των απόψεών μας, έκαναν γνωστό το ζήτημα των οφειλών του Δημοσίου προς τους δικαστικούς επιμελητές. Έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό και μας τόνισε ότι θα το κάνει γνωστό στους αρμόδιους υπουργούς και θα το συμπεριλάμβανε στην ομιλία του στη Βουλή εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.