Σε εγρήγορση για την ανατροπή των πλειστηριασμών, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Σε εγρήγορση για την ανατροπή των σχεδιαζόμενων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στη Χίο, καλεί με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αναλυτικά, για την εγρήγορση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τα ακόλουθα:

  • Με δεδομένο ότι 23000 δικηγόροι ψήφισαν υπέρ της απόσυρσης του προτεινόμενου κώδικα πολιτικής δικονομίας, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για τους πλειστηριασμούς και πραγματοποιούν από χθες πανελλαδική αποχή διαρκείας ζητώντας την απόσυρσή του.
  • Με δεδομένο ότι ανώτατοι δικαστές και τα συνδικαλιστικά τους όργανα θεωρούν το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό.
  • Με δεδομένο ότι και οι δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ξεθεμελιώνεται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας πραγματοποιούν αποχή διαρκείας από αύριο ζητώντας και αυτοί, την απόσυρσή του.
  • Όταν ανώτατοι δικαστές και τα συνδικαλιστικά τους όργανα θεωρούν το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό.
  • Όταν επιδιώκεται οι τράπεζες, οι φαύλες και χρυσοπληρωμένες να είναι ο πρώτος απαιτητής και αφού «καλυφθούν πλήρως» τότε να παίρνουν άλλοι απαιτητές-απλήρωτοι εργαζόμενοι και ΙΚΑ η προμηθευτές κατ αναλογίαν ότι κι αν απομείνει.
  • ¨Όταν κάποιοι επιδιώκουν να αρπάξουν και την πρώτη κατοικία του ενώ έχουμε ενάμισι εκατομμύριο ανέργους άλλους τόσους επισφαλώς και μερικώς εργαζομένους       και εκατοντάδες χιλιάδες χρεοκοπημένους πολίτες και αρκετοί από αυτούς να χρωστάνε στις τράπεζες.

Όταν είναι σαφές ότι τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που οι ίδιες οι τράπεζες δημιούργησαν με τη οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απαιτούνται από όλους αυτούς και μάλιστα με τον γκαγκστερικό τρόπο που προτείνει το νομοσχέδιο.