Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να εγκριθεί σήμερα ο προϋπολογισμός

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου έρχεται σήμερα για ψήφιση ο προϋπολογισμός του έτους 2015, ο οποίος κατά μεν τη δημοτική Αρχή είναι προϋπολογισμός τακτοποίησης κατά δε την αντιπολίτευση λιτότητας και περικοπών.

Ο προϋπολογισμός του 2015, που είναι ισοσκελισμένος, προβλέπει σύνολο δαπανών 56.260.177,14 ευρώ, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την οικονομική επιτροπή.

Στη πρόσφατη σχετική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης τον είχε χαρακτηρίσει πλήρη και πραγματικό και ότι δεν υπάρχουν έξοδα που θα προκύψουν ως εκπλήξεις στη μέση του χρόνου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης τον είχε χαρακτηρίσει προϋπολογισμό περικοπών και είχε εκφράσει την βεβαιότητα ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου πέραν του εξαμήνου.

Σε ανάλογο πνεύμα αναμένεται ότι θα κινηθεί και η σημερινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου βέβαιη θεωρείται και η αντιπαράθεση για το θέμα των απευθείας αναθέσεων, που – όπως είχε προειδοποιήσει, προχθές, στην οικονομική επιτροπή – θα θέσει ο κ. Λαμπρινούδης.