Σε φάση εκτροχιασμού το Χ.Α.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:30 Με απώλειες 7,35%, σε μια συνεδρίαση που εκτροχιάσθηκε μετά το μεσημέρι, έκλεισε τελικά η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο γενικός δείκτης «κάθισε» στις 827,98 μονάδες, χάνοντας μόνο σε μια μέρα 65,73 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ήταν και σήμερα υψηλή και διαμορφώθηκε στα 175,58 εκατ. ευρώ. Συνολικά από την Τρίτη, που άρχισε η μεγάλη κατρακύλα ο γενικός δείκτης έχασε 21%.

Μετά και την σημερινή άνευ φρένων διολίσθηση του Χρηματιστηρίου σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αρχίζει και δημιουργείται έντονος προβληματισμός και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου 2014, οπότε και λήγουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:00 Με απώλειες που προσεγγίζουν το 7,5% κινείται ο γενικός  δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κάτω από τις 830 μονάδες. Αν συνεχισθεί με τον ρυθμο αυτό η συνεδρίαση δεν αποκλείεται να δούμε επανάληψη του φαινομένου της Τρίτης, οπότε ο γενικός δείκτης είχε κλείσει στο -12,78%.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:32 Κάτω από τις 850 μονάδες, με απώλειες που προσεγγίζουν το 5,5% κινείται ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δείχνοντας ότι υπάρχει ακόμα… λίπος να κάψει έως ότου κλείσει ο τρέχων κύκλος της πολιτικής αβεβαιότητας.

Μετά την πρωινή σταθεροποιητική τάση, όχι ακριβώς σε σταθερές τιμές, αλλά εν πάση περιπτώσει με συγκρατημένες απώλειες, την αυξημένη προσφορά μετά τις 12 το μεσημέρι ακολούθησαν έντονες πτωτικές κινήσεις, που οδήγησαν τον γενικό δείκτη σε νέα χαμηλά έτους.

Συγκρατημένη πτώση (πρωί)

Συγκρατημένη είναι η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει αυτή την ώρα απώλειες λίγο πάνω από το 1,3%, κοντά στις 880 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά, αλλά οι διακυμάνσεις είναι ομαλότερες σε σύγκριση με χθες Τετάρτη, οπότε και αρχικά είχε σημειωθεί βουτιά του γενικού δείκτη άνω του –4%.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις είναι φανερό ότι επηρεάζουν καθοριστικά την πορεία του Χρηματιστηρίου, το οποίο αναζητά την ισορροπία του μεταξύ του πολιτικού ρίσκου και των οικονομικών μεγεθών. Εκείνο που αυτή τη στιγμή φαίνεται να κυριαρχεί είναι οι απροσδιόριστες πολιτικές εξελίξεις, κυρίως μετά την εκκίνηση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή.