Στα χνάρια της παλιάς η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Την πρόθεσή του να επιτευχθεί νέα συμφωνία στη βάση της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας, που διασφαλίζει την απασχόληση για το προσωπικό του ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο εργασίας, επανέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Καθώς η ανάγκη για περιορισμό του κόστους παραμένει επιτακτική, τόνισε, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μια σειρά επιδομάτων και προνομίων που προβλέπονταν από επιμέρους επιχειρησιακές συμβάσεις θα περικοπούν, ενώ για θέματα, όπως π.χ. ο βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων, θα ισχύουν πλέον τα δεδομένα της αγοράς.

Η αναφορά αυτή του κ. Τσαμάζ έγινε με την ευκαιρία συμμετοχής του ομίλου ΟΤΕ στο διεθνές συνέδριο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, που διοργάνωσε η Morgan Stanley, στη Βαρκελώνη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η διοίκηση του ΟΤΕ συναντήθηκε με στελέχη 45 και πλέον επενδυτικών εταιρειών από όλο τον κόσμο και, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, τόσο στις επιμέρους συναντήσεις, όσο και στην κυρίως παρουσίαση της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.