Στη Ρώμη ο Ν. Μηταράκης για το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου

Για τη Ρώμη αναχώρησε σήμερα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες (14 – 15 Οκτωβρίου) του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (FAC – Trade), ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας και Ε.Ε. – Ουκρανίας, ο προσδιορισμός της διαπραγματευτικής στρατηγικής της Ε.Ε. αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές.

Το βράδυ ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του, παρουσία και του Αμερικανού ομολόγου τους κ. Michael Froman.  Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας μεταξύ των 8 Ευρωπαίων υπουργών που έχουν κληθεί από την ιταλική προεδρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στο πλαίσιο της TTIP αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και προστατευόμενης  γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ).