
Στον αέρα οι παιδικοί σταθμοί
Στον αέρα βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας των δημοσίων και δημοτικών παιδικών σταθμών και οι αρμόδιοι φοβούνται μια επανάληψη του αντίστοιχου φαινομένου με τους αθλητικούς χώρους, που βρέθηκαν να λειτουργούν χωρίς άδεια.
Η ισχύς της εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία λειτουργούν οι δημόσιοι και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, λήγει στο τέλος του έτους και αυτό δημιουργεί ανυπέρβλητο πρόβλημα στην συνέχιση της ομαλής λειτουργίας τους.
Πρόσφατα, έφτασε στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου σχετικό έγγραφο που κάνει λόγο για υποχρέωση του οργανισμού να προχωρήσει στην έκδοση άδειας λειτουργίας του κάθε σταθμού, χωρίς – όμως – στην παρούσα φάση να διευκρινίζεται και ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτό. Χωρίς, δηλαδή, να διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις κι ενώ η λήξη της άδειας λειτουργίας είναι θέμα ημερών.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφορά τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς Καρδαμύλων, Βροντάδου, οδού Καλουτά, οδού Φλοίσκου, Βαρβασίου, Βερβεράτου και Καλλιμασιάς.
Ευελπιστούν σε παράταση
«Ελπίζω ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αφού συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δίνεται μια σχετική παράταση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Χίου κ. Παντελής Καμπούρης. Όπως ομολογεί μόλις χτες ενημερώθηκε και αυτός «υπηρεσιακά», όπως διευκρίνισε για το εν λόγω θέμα.
Αφορμή υπήρξε από μια καταγγελία ιδιωτών επιχειρηματιών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, που απευθύνθηκαν στην αστυνομία με αίτημα να διερευνηθούν οι άδειες λειτουργίας των παιδικών σταθμών του δήμου Χίου και του Δημοσίου και ειδικότερα κατά πόσο αυτές συμβαδίζουν με τους όρους που περιγράφονται.
Η ενέργεια αυτή προδιαγράφει ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την υπόθεση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στη καταγγελία επισημαίνουν το γεγονός ότι οι σχετικές άδειες λήγουν στο τέλος του χρόνου.
«Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ώστε να είμαστε απόλυτα νόμιμοι», κατέληξε ο κ. Καμπούρης.