Στον εισαγγελέα ο Ν. Μηταράκης για τα περί απόπειρας εξαγοράς της Στ. Ξουλίδου
Στον εισαγγελέα Εφετών προσήλθε αυτοβούλως και κατέθεσε για την υπόθεση της καταγγελίας της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Στ. Ξουλίδου, περί απόπειρας εξαγοράς της εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης.
Μετά το πέρας της κατάθεσής του, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου από τον κ. Καμμένο και την κα Ξουλίδου σε αυτή την άθλια υπόθεση, επισκέφθηκα πριν από λίγο αυτοβούλως τον Εισαγγελέα που τη διερευνά. Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Σούκουρας, δεν είναι ούτε υπήρξε συνεργάτης μου.
Με αυτές τις αθλιότητες ο κ. Καμμένος , αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας και την πορεία της σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση εκφοβισμού των μελών του Κοινοβουλίου. Αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει. Ούτε θα βοηθήσει τον κ. Καμμένο να επιβιώσει πολιτικά. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τα δήθεν 3 εκατομμύρια αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων».
Για την ίδια υπόθεση ο κ. Μηταράκης θα καταθέσει στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.