Στον Κατρούγκαλο πετά την «καυτή πατάτα» του ΝΑΤ ο Δρίτσας

Στο υπουργείο Εργασίας παραπέμπει τους ναυτικούς για το πρόβλημα του ΝΑΤ ο υπουργός ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, δηλώνοντας ότι «το Υπουργείο δεν έχει τυπικά αρμοδιότητας επί του θέματος».

Στην απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη και άλλων 21 βουλευτών του κόμματος για την απορρόφηση του ΝΑΤ από το σχεδιαζόμενο ενιαίο ταμείο εργαζομένων και τις διαμαρτυρίες των ναυτικών, ο κ. Δρίτσας παραδέχεται ότι «το θέμα του ΝΑΤ όντως επιβάλλει πολύ σοβαρό χειρισμό ως προς τη μελλοντική του μορφή».

Ωστόσο, απεκδύεται πάσης ευθύνης και αρμοδιότητας και παραπέμπει στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι «ο επιβαλλόμενος από τη σοβαρότητα του θέματος διάλογος είναι ανοιχτός με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να προστατευτούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών».

Φωτό από την επίσκεψη του κ. Δρίτσα στη Χίο, στις 21.12.2015, όπου – σε συνάντηση με τους συνταξιούχους του ΝΑΤ – είχε ταχθεί και ο ίδιος υπέρ της αυτοτέλειας του ΝΑΤ!