Στον Μασούτη περνά ο Λεβίδης

Σοβαρές ανακατατάξεις στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων προαναγγέλλονται στην αγορά της Χίου. Ήδη, η ιδιοκτησία των σουπερμάρκετ «Λεβίδης» ανακοίνωσε την μεταβίβαση των δύο καταστημάτων της στη οδό Καλαμπόκα και στην περιοχή «Φόρος» του Νοσοκομείου στην αλυσίδα «Μασούτης».

Επίσης, ακόμα μια εταιρεία που δραστηριοποιείται και στο νησί μας άλλαξε χέρια τον περασμένο Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, όλη η αλυσίδα των κυκλαδίτικων καταστημάτων «Βιδάλη» και κατά συνέπεια τα καταστήματα Χίου έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της κρητικής «ΙΝΚΑ Χανίων».

Σύμφωνα, τώρα, με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό, χωρίς πάντως να διαψευστεί από επίσημα χείλη ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας μεγάλης χιώτικης αλυσίδας καταστημάτων που αν καταλήξουν θετικά θα περάσει στα χέρια μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται ήδη στην γειτονική Μυτιλήνη.

Παράλληλα, έντονα έχει αρχίσει να ακούγεται σενάριο σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται η αγορά των καταστημάτων μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας που λειτουργεί και στη Χίο με τρία καταστήματα, από άλλη αμιγώς ελληνική εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς.

Η εταιρεία «Σ. ΛΕΒΙΔΗΣ και ΣΙΑ ΟΕ» Super Market, ιδρύθηκε από την οικογένεια Σταμάτη και Δέσποινας Λεβίδη. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το έτος 1971 , ως κρεοπωλείο. Η ίδρυση αυτού του καταστήματος, είχε σαν αφορμή το έτος 1981 την διεύρυνση της επιχείρησης σε σουπερμάρκετ.