Στο και πέντε… έκτακτη σύσκεψη για τα ελαιοτριβεία

Το σοβαρό πρόβλημα της αδειοδότησης των ελαιοτριβείων θα εξετασθεί σε επίπεδο περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την προσεχή Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνιατρικής και Αλιείας.

Σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα από την περιφερειάρχη κα Χριστιάνα Καλογήρου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και δεδομένης της σοβαρότητας του από μακρού χρόνου εκκρεμούντος ζητήματος της αδειοδότησης των ελαιοτριβείων στη Λέσβο, όπως επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες είχε θέσει το θέμα αυτό, εν όψει – μάλιστα – έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας ‘Τριαντάφυλλος, ο οποίος σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τόνιζε, συγκεκριμένα,  ότι «η Περιφέρεια Αιγαίου είχε επανειλημμένως επισημάνει τη σπουδαιότητα της νομοθετικής αντιμετωπίσεως του θέματος, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τη σύννομη συνέχιση της λειτουργίας των 65 περίπου ελαιοτριβείων της Λέσβου, αλλά και όλης της περιοχής του Βορείου Αιγαίου, με το συνταγματικό χαρακτηριστικό της νησιωτικότητας –που καθιστά πρακτικά ανεφάρμοστη τη σχετική νομοθεσία – να έχει αγνοηθεί παντελώς.