Στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα, για τις παραβάσεις μουσικής

Να μειωθούν στο μισό τα πρόστιμα για τις παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που αφορούν την χρήση μουσικής, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Χίου, της οποίας η σχετική εισήγηση έρχεται προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή, την προσεχή Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2014 υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού και με τη συμμετοχή και των 7 αντιδημάρχων, αποφασίστηκε η εκτελεστική επιτροπή να προτείνει τις παρακάτω τροποποιήσεις:

Τα πρόστιμα για τη Δ.Ε. Αγίου Μηνά, τις δημοτικές κοινότητες Βροντάδου και Καρδαμύλων και τις τοπικές κοινότητες Λαγκάδας, Λιθίου, Καταρράκτη, Καλαμωτής και Πυργίου μένουν ως έχουν.

Για τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Χίου, τα πρόστιμα μειώνονται στο ήμισυ, όπως παρακάτω:

1) Για βεβαίωση παράβασης για λειτουργία μουσικής-μουσικών οργάνων κατά τις απαγορευτικές μεσημβρινές ώρες, πρόστιμο ποσού 75 ευρώ (από 150).

2) Για βεβαίωση παράβασης για στέρηση άδειας μουσικής – μουσικών οργάνων, πρόστιμο ποσού 75 ευρώ (από 150).

3) Για βεβαίωση παράβασης για λειτουργία μουσικής-μουσικών οργάνων πέραν του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου έντασης, πρόστιμο ποσού 75 ευρώ (από 150).

4) Για βεβαίωση παράβασης για όχληση περιοίκων, πρόστιμο ποσού 375 ευρώ (από 750).

5) Για βεβαίωση παράβασης για τροποποίηση της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων (π.χ. τοποθέτηση ηχείων εξωτερικά λειτουργία με ανοικτά παράθυρα κ.λ.π.), πρόστιμο ποσού 250 ευρώ (από 500).

Για την αποφυγή υποτροπιασμού παραβάσεων, τα αντίστοιχα πρόστιμα τριπλασιάζονται, κατά και μετά την τρίτη παράβαση που βεβαιώνεται στο ίδιο έτος.