Συγκέντρωση – παρέμβαση κατά των απολύσεων, στο σουπερμάρκετ «Χαρά»

Συγκέντρωση – παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις στο σουπερμάρκετ «Χαρά», πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής συνδικαλιστές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Η επιχείρηση σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Σωματείου από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει στην απόλυση έξι εργαζομένων, που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, χάνοντας ένα σημαντικό τμήμα των αποδοχών τους και αρκετά από τα δικαιώματα που τους εξασφαλίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σύμφωνα δε με πρώην – πλέον – εργαζόμενους της επιχείρησης, οι εργοδότες παρότι υποστηρίζουν ότι οι απολύσεις ήταν αποτέλεσμα της μειωμένης κίνησης στα καταστήματα τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, προχώρησαν στη πρόσληψη 21 εργαζομένων με τους νέους μειωμένους μισθούς, όπως προβλέπεται από την σχετική «μνημονιακή» νομοθεσία.

Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη για άμεση ανατροπή αυτών των πρακτικών αφού ακόμα επτά εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο της απόλυσης, δεδομένου ότι έχουν αρνηθεί την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας.