Συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. – Αναζητείται η ενότητα

Έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, το ψηφοδέλτιο Χίου της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα αναμένεται και η τυπική ανακοίνωσή του, με τη συμμετοχή του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη και του κ. Γιάννη Ξενάκη.

Με τα δύο αυτά ονόματα, συμπληρώνεται μετά από έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις, η τετράδα, στην οποία συμμετέχουν ακόμα από την αρχή ο κ. Νότης Μηταράκης και η κα Μαρία Σταυρινούδη.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας πέρασε δια πυρός και σιδήρου, αφού είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και αιτιάσεις για καθυστερήσεις, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει, καθότι η τυπική τουλάχιστον ανακοίνωση ακολουθεί την γενικότερη πορεία των ψηφοδελτίων όλης της χώρας.

Τώρα, εκείνο που προέχει – σύμφωνα με τις απόψεις των στελεχών του κόμματος – είναι η διασφάλιση της συμμετοχής και κινητοποίησης του συνόλου των στελεχών της τοπικής οργάνωσης στην προεκλογική μάχη, κάτι που είναι κομβικής σημασίας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Θεωρείται ότι οι έντονες αντιδράσεις για την εξασφάλιση θέσης, έχουν κάνει ζημιά στην εικόνα του κόμματος, αλλά εκείνο που προβληματίζει περισσότερο είναι κατά πόσον αυτά θα «ξεχαστούν» και θα δοθεί η μάχη από όλους.

Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Η πλήρης, λοιπόν, σύνθεση του ψηφοδελτίου Χίου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

1) Νότης Μηταράκης, βουλευτής και υφυπουργός Ανάπτυξης.

2) Σταύρο Μιχαηλίδης, υποναύαρχος ε.α., διευθυντής Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

3) Γιάννης Ξενάκης, περιφερειακός σύμβουλος.

4) Μαρία Σταυρινούδη, βουλευτής Χίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την αρχική λίστα, που απέστειλε η ΝΟΔΕ Χίου στην Αθήνα, συμπλήρωναν οι:

1) Γιάννης Μαλαφής, γιατρός

2) Νίκος Νύκτας, δικηγόρος

3) Δέσποινα Πρινιά, διευθύντρια του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων του κρατικού πανεπιστημίου του Στρασβούργου

4) Πέννυ Τασσοπούλου, δικηγόρος

Υπήρχαν ακόμα άλλα δύο ονόματα, επιλογής της ΝΟΔΕ Χίου, τα οποία – όπως διαφαίνεται – δεν είχαν καμία τύχη στη διεκδίκηση θέσης στο τοπικό ψηφοδέλτιο.