Συνεχίζουν κανονικά την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι

Δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η απόφαση ελήφθη, για να επαναβεβαιώσει την βούληση του κλάδου να συνεχίσει την αποχή, ακόμα και μετά την μετάθεση – με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης – της πρώτης συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές.

Η μετάθεση αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του δικηγορικού Σώματος.

Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, συντονιστική επιτροπή και ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, καταλήγει η ανακοίνωση.