Τέσσερα διατηρητέα ακίνητα στον τελικό γύρο

Μεταξύ τεσσάρων διατηρητέων ακινήτων θα κληθούν οι αρμόδιοι του δήμου Χίου να επιλέξουν το καταλληλότερο, προκειμένου να καταθέσουν στο «Πράσινο Ταμείο» το αίτημα για τη χρηματοδότηση της αγοράς του.

Σήμερα, τελευταία ημέρα εκδήλωσης του σχετικού ενδιαφέροντος από ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων, ο κατάλογος συμπληρώνεται με δύο ακίνητα του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Σαραντή, ένα του επιχειρηματία κ. Αριστείδη Μπελλέ και ένα εταιρικής ιδιοκτησίας, της εταιρείας Mayland2, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά.

Ο κ. Σωτήρης Σαραντής κατέθεσε αίτημα και φάκελο για δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του, στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου. Το ένα είναι το «Κονίδικο» (έπαυλις Κονίδη), που βρίσκεται στο τέρμα της οδού του αεροδρομίου, κτισμένο σε οικόπεδο πέντε στρεμμάτων. Το κυρίως σπίτι μαζί με το παράσπιτο έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 470 τ.μ., αλλά χρήζουν – αμφότερα – εκτεταμένων επισκευών.

Το δεύτερο ακίνητο του κ. Σαραντή, είναι το «Ζερβούδικο», στα όρια του Κάμπου, κοντά στον Χριστό Βαρβασίου. Είναι κτισμένο σε οικόπεδο 2.100 τ.μ. και η επιφάνειά του σε δύο ορόφους είναι συνολικά περί τα 540 τ.μ. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και χρήζει περιορισμένων επισκευών.

Διόρθωση και διευκρίνιση

Στο αρχικό δημοσίευμά μας είχαμε αναφέρει ότι το ακίνητο της οδού Λιβανού 40 και Μιχάλων φέρεται ως ιδιοκτησία του κ. Νίκου Πουλάδα. Τούτο δεν είναι ακριβές. Στον κ. Πουλάδα ανήκει κτίριο που βρίσκεται στην άλλη γωνία της οδού Λιβανού και εκ παραδρομής μάς μεταφέρθηκε η σχετική πληροφορία.

Το σωστό είναι ότι το υποψήφιο διατηρητέο για αγορά κτίριο της οδού Λιβανού 40 ανήκει στην εταιρεία Mayland2 Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά.

diatiriteo 1

Δύο ακίνητα στην οδό Λιβανού

Τα άλλα δύο ακίνητα, που προβάλουν και ως φαβορί λόγω της εγγύτητάς τους στο κέντρο της πόλης, αφού για κεντροβαρή έκανε λόγο η σχετική πρόσκληση του δήμου Χίου, βρίσκονται στην οδό Λιβανού.

Το ένα ακίνητο, όπως είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, είναι ιδιοκτησίας του κ. Αριστείδη Μπελλέ (Νηρέας) επί της οδού Λιβανού 48 – 50. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο δύο ορόφων, συνολικής επιφάνειας περίπου 450 τετραγωνικών μέτρων, με οικόπεδο στο πίσω μέρος του, που έχει ακόμα συντελεστή δόμησης και χρήζει περιορισμένων επισκευών.

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στον αριθμό 40, στη γωνία Λιβανού και Μιχάλων. Πρόκειται για διώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 540 τ.μ., σε οικόπεδο 480 τ.μ., εταιρικής ιδιοκτησίας,  της εταιρείας Mayland2, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά.

Η αντικειμενική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φαίνεται, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να υπερβαίνει κατά 10% τις 500.000 ευρώ, που έχουν ορισθεί ως όριο χρηματοδότησης, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις θεωρούν ότι αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο στην περίπτωση που τελικώς επιλεγεί.

Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2014, υπάρχει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη η έγκριση της δαπάνης για τον τεχνικό και νομικό έλεγχο του προς αγοράν ακινήτου, κάτι που δεν κατέστη εφικτό – λόγω των έντονων αντιδράσεων της αντιπολίτευσης – στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, οπότε και είχαμε αποκαλύψει το συγκεκριμένο θέμα.

Το «Ζερβούδικο» του κ. Σωτήρη Σαραντή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAzerb6