Την άμεση συνδρομή Αστυνομίας και Πυροσβεστικής εξάρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει με ανακοίνωσή του την άμεση συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όσες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ή απεγκλωβισμού τους χρειάστηκε η άμεση παρέμβασή τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Θα ήταν πολύ ωραίο να καταλαβαίνουμε γιατί δεν πρέπει να βασανίζουμε τα ζώα και να μην χρειαζόμαστε ένα φύλακα πάνω από το κεφάλι μας για να τους δίνουμε φαγητό και νερό, για να τους προσφέρουμε μια στέγη όταν βρέχει, για να τα βγάζουμε βόλτα και να μην τα κρατάμε δεμένα με μισό μέτρο αλυσίδα… Δυστυχώς, πράγματα που θα μπορούσαν να είναι αυτονόητα, χρειάζεται να μας τα υπενθυμίζουν.

Αυτό το ρόλο, της υπενθύμισης, ανέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση και τα Αστυνομικά Τμήματα Χίου, Καρδαμύλων και Καλαμωτής. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως όσες φορές ζητήθηκε η αρωγή τους από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, μετά την άμεση επέμβαση τους η κατάσταση των οικόσιτων ζώων για τα οποία έγιναν καταγγελίες, βελτιώθηκε. Κάποιες φορές μάλιστα, μόνο με την έλευση του περιπολικού στο χώρο όπου βρισκόταν το δεμένο ζώο, χωρίς να χρειαστεί να γίνει σύσταση στον ιδιοκτήτη, πόσο μάλλον να επιβληθεί κάποιο από τα τσουχτερά πρόστιμα. Απίστευτο!

Την ίδια ανακούφιση αισθανόμαστε επίσης με την έλευση ενός πυροσβεστικού οχήματος διότι ξέρουμε πως το εγκλωβισμένο ζώο για το οποίο καλέσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου θα ελευθερωθεί γρήγορα και με ασφάλεια. Και σκεφτόμαστε πόσο ωραίο είναι να ζεις κάπου όπου λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.