Το πολιτικό άγχος της νεολαίας

ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΨΑΡΕΛΛΗ |

Στο οικογενειακό τραπέζι συζητάς τις χειμωνιάτικες εκλογικές επιλογές.

Ευτυχώς, με πολύ χιούμορ.

Δυστυχώς, με πολύ και καμουφλαρισμένο άγχος.

Οι πολιτικά σκεπτόμενοι νέοι βρίσκονται σε αδιέξοδο ως προς την πολιτική τους επιλογή. Νιώθουν εγκλωβισμένοι. Προδομένοι.

Γιατί…

Τυχοδιωκτισμός και Νέα Δημοκρατία πάνε παρέα με τις απειλές, την τρομολαγνεία, την καταστροφή, το ραγιαδισμό, την απαγόρευση στην επεξεργασία των ελεύθερων λογισμών, χωρίς έστω ένα πλαίσιο στα δικά τους όρια σε αντίστιξη με εκείνο του εξωπραγματικού που αντιπροτείνει ως διατηρητέο οικόπεδο το ΚΚΕ.

Παρακολουθούν παράλληλα την οικογενειοκρατία να συνεχίζεται χωρίς ντροπή. Στην Παπανδρεϊκή Αχαΐα επικεφαλής ο Α.Γ. Παπανδρέου και στον προεκλογικό σχεδιασμό η νεώτερη Μαργαρίτα, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να ξεκολλήσει από την εικόνα γιατί ‘έβαλε πλάτη’ λέει στα δύσκολα που μόνο του σχεδίασε και παρέδωσε ως την ‘επί πίνακι κεφαλή της Σαλώμης’.

Κι αν εμπλακούν στην υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά τους την επεξεργασμένη Σταλινική επιλογή συμφωνείς – διαφωνείς υποτάσσεσαι στο ‘μαντρί’, μόνο το κόμμα θα διαχειρίζεται τις απόψεις σου. Φευ! Ο προάγγελος της πρώτης μετεκλογικής διάσπασης του εν δυνάμει κυβερνώντος κόμματος.

Παρακολουθούν ταυτόχρονα ένα ΠΟΤΑΜΙ που δεν ξέρει πώς να ‘κυλήσει το νερό του’, αλλά προκρίνει αναχώματα διπλής όψεως για τον Μεγάλο Συνασπισμό που θα το μετατρέψει σε λίμνη. Κρίμα και άδικο στην ψυχανάλυση των μελών που το συγκροτούν ως καλοί πολίτες, αλλά άτσαλοι πολιτευτές.

Χαρακτηριστικό των καιρών το σκόρπισμα.

Και χαρακτηριστικό της κρίσης, επίσης.

Επιτέλους ας πούμε στους νέους πως πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για την κρίση αν θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Να συγκεντρωθούμε.

Να σκεφτούμε και να διαλέξουμε ήρεμα, όχι τρομαγμένα.

Να διαλέξουμε προσωπικά για να υπάρξει συλλογική ανάγνωση. Να προκριθεί μια λύση.

Αλλιώς θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία, θα συνεχίσει να κυριαρχεί ο συνωστισμός στα πολιτικά πεζοδρόμια της προσχεδιασμένης ελπίδας, θα συνεχίσει να βασιλεύει το αδιέξοδο στη συνεργασία, θα προκρίνεται, φευ, η εκτόνωση του όποιου τσαμπουκά σε μαζοχιστικές διαστάσεις.

Αντισταθείτε ήρεμα.

Αντισταθείτε εντός εποχής με τις ανάγκες και τα εργαλεία της εποχής στη διαχείρισή σας.

Αντισταθείτε καινοτόμα.

Ψηφίστε ΔΗΜΑΡ. Για να μην αθροιστείτε ως λευκή επιταγή στον εκλογικά ισχυρότερο.

Η κα Ειρήνη Ψαρέλλη είναι δημοσιογράφος και σκηνοθέτης