Το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο το 1ο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι

Το 1ο χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνει σήμερα Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014, στο Εργατικό Κέντρο Χίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου.

Η συλλpazariογή των αντικειμένων και υλικών του παζαριού, η τακτοποίηση και διαλογή τους,  θα γίνουν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Όσοι θέλουν προσφέρουν αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται (βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα.) και μπορούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται. Με τον τρόπο αυτό, τονίζει στο μήνυμά της η Πρωτοβουλία, αλλάζουμε καταναλωτική κουλτούρα.

Το χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι, προσθέτει στην ανακοίνωσή της, δεν είναι φιλανθρωπία, είναι έκφραση αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη, είναι μια εναλλακτική μορφή οργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής Αντί να φυλάμε, να αποθηκεύουμε πράγματα που δεν μας είναι απαραίτητα ας προσπαθήσουμε να τα ανταλλάξουμε ή να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα χρειάζεται.

Καλλιεργούμε οικολογική και οικονομική συνείδηση αφού όλο αυτό θα είναι μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών δείχνοντας παράλληλα έμπρακτα, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας. Η δράση αυτή μας αφορά όλους. Γι’ αυτό καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Στα πλαίσια της δράσης “Παιδεία για όλους”, που οργανώθηκε από την “Αλληλεγγύη για όλους” θα μοιράσουμε τετράδια της Αλληλεγγύης σε όλα τα παιδιά των εγγεγραμμένων στις καταστάσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου.