Το «τέρας» της Καλλιμασιάς αναζητεί ένα φιλόξενο σπίτι

Τον Άγγελο της Καλλιμασιάς, που αναζητεί ένα φιλόξενο σπίτι, παρουσιάζει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, επιχειρώντας – συνάμα – να καταρρίψει φήμες και διαδόσεις για τις άγριες διαθέσεις του χαριτωμένου τετράποδου.

Να τι ακριβώς αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του: Αυτός είναι ο Άγγελος, το «τέρας» που κατασπαράζει ανυποψίαστα παιδιά και φιλήσυχες νοικοκυρές, η «αγέλη των δέκα σκύλων», ο «δολοφόνος» κατσικιών, προβάτων και κοτών ευυπόληπτων και νομοταγών πολιτών, ο «τρόμος» των Νοτιοχώρων, ο σκύλος που καταβρόχθισε δύο αγελάδες, ένα γάιδαρο και έξι προβατίνες και στο τέλος πήγε στο καφενείο του χωριού, πήρε μια σόδα και έφυγε χωρίς να την πληρώσει.

Για το συγκεκριμένο σκυλί τηλεφώνησαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου από τη Δημοτική Ενότητα Καλλιμασιάς, λέγοντας πως πρόκειται για «αγέλη δέκα σκύλων». Ο Φιλοζωικός τους παρέπεμψε στο Δήμο Χίου του οποίου αρμοδιότητα είναι η περισυλλογή και φροντίδα των ανεπιθύμητων οικόσιτων και αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος Χίου τους αγνόησε αρχικά και, μετά από δημοσιεύματα σε εφημερίδες, τους παρέπεμψε με τη σειρά του σε άλλο σωματείο εθελοντών, στην «Κιβωτό του Θοδωρή». Όταν τα παιδιά της «Κιβωτού» έφτασαν στο χωριό τους είπαν πως η αγέλη είναι τελικά τρία σκυλιά εκ των οποίων βρήκαν μόνο ένα: τον Άγγελο.

Βαφτίστηκε έτσι γιατί είναι τόσο φρόνιμος και χαδιάρης, συνεσταλμένος και διακριτικός που δεν θα μπορούσε παρά να παρομοιαστεί με αγγελάκι (ή βοτσαλάκι αλλά μάλλον δεν συνηθίζεται). Είναι ενός χρόνου, κοντότριχος λευκός και φαιός, ασημένιος ίσως, μικρού μεγέθους με υπέροχα αυτιά. Περιμένει να υιοθετηθεί, όπως και ογδόντα ακόμα σκυλιά, από οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα την λατρέψει.