Το AegeanDocs ταξιδεύει στην Αθήνα και επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο

Ταξιδεύει στην Αθήνα και επιστρέφει στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, μετά τη  μεγάλη επιτυχία διεξαγωγής του την περίοδο 20-28 Σεπτεμβρίου, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs, το οποίο διοργανώνεται από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού».

Συγκεκριμένα, οι βραβευμένες ταινίες του δεύτερου φεστιβάλ θα προβληθούν στην Αθήνα, στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης Αλκυονίς, για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι 16 βραβευμένες ταινίες ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται από τις 19 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στο Ρουσέλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στη Χίο τις προβολές του AegeanDocs οργανώνει στις 25 και 26 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου και στη Σάμο η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Προβολές έχουν, επίσης, προγραμματιστεί στους Φούρνους και τα Ψαρά. Παράλληλα τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών στο Μόλυβο και την Ερεσσό συγκροτούν Κινηματογραφικές Λέσχες Φίλων του AegeanDocs με εβδομαδιαίες προβολές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών και οι περιλήψεις των ταινιών στο www.aegeandocs.gr