Τρία διατηρητέα στον τελικό

Τρία ακίνητα παραμένουν ως υποψήφια για αγορά από τον δήμο Χίου, μετά και την σημερινή σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεκλήθη με σκοπό την τελική επιλογή.

Παρουσία και του αρμόδιου διευθυντή Προγραμματισμού του δήμου Χίου κ. Λευτέρη Παπαλάνη, οι επικεφαλής των παρατάξεων και η κα Δέσποινα Τσαρδάκα που εκπροσώπησε την Χιακή Συμπολιτεία, εξέτασαν το καθένα ξεχωριστά, αποκλείοντας το «Ζερβούδικο», αφού έκριναν ότι δεν ανταποκρίνεται στην προκήρυξη λόγω απόστασης από το κέντρο της πόλης,

Επόμενο βήμα, τώρα, θα είναι οι συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες, ώστε να διερευνηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις του καθενός και κατά πόσο αυτές είναι εντός του ορίου των 500.000 ευρώ, που ορίζει ως ανώτατο όριο το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου».

Πάντως, από τα συμφραζόμενα, στην παρούσα φάση φάνηκε να αποκτά ένα ελαφρύ προβάδισμα το ακίνητο ιδιοκτησίας του κ. Αριστείδη Μπελλέ, στον αριθμό 48-50 της οδού Λιβανού, χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα, αφού θα πρέπει να καθοριστεί και το αντίτιμο.

Τα τρία διατηρητέα του τελικού γύρου

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015.

Τα τρία διατηρητέα ακίνητα, που μπαίνουν στη διαδικασία της απόφασης είναι τα εξής:

1) Το ακίνητο στην οδό Λιβανού 48-50, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Αριστείδη Μπελλέ (Νηρέας).

2) Το ακίνητο στην οδό Λιβανού 40 της εταιρείας Mayland2, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά.

3) Το ακίνητο του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Σαραντή, στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου (Κονίδικο).

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή του σχετικού φακέλου εκ μέρους του δήμου Χίου προς το «Πράσινο Ταμείο», προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά, με το ανώτατο ποσό των 500.000 ευρώ, λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2015.