Υδροδότηση της Βολισσού, από την πηγή της Μονής Μουνδών

Παρελθόν φιλοδοξεί να καταστήσει η ΔΕΥΑΧ τα προβλήματα ύδρευσης, που ταλαιπώρησαν τους τελευταίους μήνες την Βολισσό, κυρίως με την θέση εκτός λειτουργίας μιάς βασικής γεώτρησης.

Σε λίγες ημέρες το κεφαλοχώρι της Αμανής θα μπορεί να υδρεύεται και από την από την πηγή της Μονής Μουνδών, που αποκτά πλέον ρόλο «μπαλαντέρ» στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Με ένα μικρό σχετικά κόστος, που ανέρχεται στα 24.700 ευρώ, η ΔΕΥΑΧ επεκτείνει τη γραμμή που τροφοδοτούσε την Σιδηρούντα και προς την Βολισσό, ώστε το πλούσιο περίσσευμα της πηγής τον χειμώνα να κατευθύνεται εκεί.

«Στόχος μας είναι να “ξεκουράζονται” οι γεωτρήσεις της Βολισσού τοn χειμώνα, ώστε να αποδίδουν καλύτερα το καλοκαίρι, που υπάρχουν και μεγαλύτερες ανάγκες», σημείωσε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Πέτρος Καλογεράκης.

Έτσι, το νερό της πηγής τον χειμώνα θα γεμίζει τις δεξαμενές της Βολισσού, ενώ το καλοκαίρι που οι ποσότητες της πηγής είναι μειωμένες θα συνεχίσουν να λειτουργούν συμπληρωματικά για την Σιδηρούντα, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαν σημειωθεί πολλά και σημαντικά προβλήματα, υποχρεώνοντας η ΔΕΥΑΧ να τροφοδοτεί τις δεξαμενές με βυτία.