Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Κ. Τριαντάφυλλος

Υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, τάχθηκε ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, μιλώντας πρόσφατα σε ανοιχτή εκδήλωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ για το οικογενειακό δίκαιο.

Χαρακτήρισε το εν λόγω θέμα ως πάγιο αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και υπενθύμισε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη δέσμευση του αρμοδίου υπουργού να επιληφθεί του θέματος στην επικείμενη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου.

Ο κ. Τριαντάφυλλος, αναφερόμενος στη σύγχρονη πραγματικότητα, εστίασε στο ζήτημα της επιμέλειας των τέκνων, μεταφέροντας την εμπειρία του από την Ευρώπη, καθώς έχει εκλεγεί εισηγητής της γνωμοδότησης για την κοινή γονεϊκή ευθύνη και τα δικαιώματα και των πατέρων, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αναφορικά με την τεκνοθεσία υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και απλοποίησης της διαδικασίας, με όρους, βεβαίως, απόλυτης διαφάνειας και προστασίας του παιδιού, καθώς «δεν είναι δυνατόν να συσσωρεύονται παιδιά σε ιδρύματα και εμείς να αδιαφορούμε ή να μην το θέτουμε ως προτεραιότητά μας».

Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, υπερθεμάτισε της θεσμοθέτησης Οικογενειακού Δικαστηρίου «με εξειδικευμένους δικαστές, ανθρώπους οι οποίοι δεν θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στενά νομικά, αλλά θα βλέπουν και όλες τις άλλες πτυχές και παραμέτρους του, ενώ ο θεσμός θα πρέπει να υποστηρίζεται – για πρώτη φορά στην ελληνική Δικαιοσύνη προτείνεται κάτι τέτοιο – από παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και οικογενειακούς συμβούλους».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης των οικογενειακών διαφορών, χωρίς ανάγκη προσφυγής στα δικαστήρια, μέσω του θεσμού της οικογενειακής διαμεσολάβησης.

Τοποθετήθηκε, επίσης, σαφώς υπέρ της κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας για όσα παιδιά γεννιούνται στον ελλαδικό χώρο, καθώς και για την άμεση κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ρυθμίζεται επαρκώς το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.