Υποστελεχωμένα τα πανεπιστήμια, χαριστική βολή από την διαθεσιμότητα

Στο μείζον πρόβλημα, που αφορά την υποστελέχωση και την έλλειψη διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια, όπως επισημάνθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των πρυτάνεων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, στη Μυτιλήνη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας υπήρξε παράλογο, αναίτιο και αναποτελεσματικό, τόνισε ο κ. Γκρίτζαλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, άσχετα αν αυτό δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα οκτώ ΑΕΙ που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Με πλήθος στατιστικών στοιχείων και αναλυτικών πινάκων και γραφημάτων, παρουσιάστηκε η δομή του πολύπλοκου νησιωτικού ΑΕΙ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το μοναδικό που εκτείνεται σε 2 περιφέρειες και 5 νομούς της χώρας. Αναδείχθηκε η υποστελέχωσή του, όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό, το οποίο αριθμεί 255 υπαλλήλους στο διαθέσιμο δυναμικό του, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 360 υπάλληλοι για την εύρυθμη λειτουργία του. Τα παραπάνω υπερασπίστηκε με την παρουσία του και την τοποθέτησή του, το προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου «Aσημάκης Πανσέληνος».