Φιλικοί και υγιείς οι 13 σκύλοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Φιλικοί και απολύτως υγιείς είναι οι 13 σκύλοι, που κυκλοφορούν και ζουν ανάμεσά μας σε διάφορες περιοχές της πόλης. Όπως επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία και κάποιοι νεώτεροι, όλοι τους εγκαταλελειμμένοι, περιφέρονται στο λιμάνι, στην αγορά και στις γειτονιές, αναζητώντας κυρίως ασφάλεια.

Τα δεκατρία σκυλιά που εμβολίασε την άνοιξη και αποπαρασιτώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου είναι τα εξής: ο Ντικ και η Αρκούδα στην πλατεία, η Ήρα, η Λίζα, η Χαρούλα, ο Μπομπ, ο Ντάμπυ και ο Ρεβυθούλης στην Απλωταριά, η Τζίνα στο λιμάνι, η Κανέλλα στην Καλαμπόκα, η Μπέλλα και η Ζιζέλ-Λώρα στην Ευαγγελίστρια και η Λία στη Μητρόπολη. Όλα έκαναν εξετάσεις αίματος, δεν είναι φορείς ασθενειών, έχουν βιβλιάρια υγείας και τα θηλυκά είναι στειρωμένα. Τα έξοδα τους καλύπτονται από τις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος.

Την επόμενη φορά, που θα δείτε κάποιον από τους προηγούμενους σκύλους στο δρόμο, προτρέπει ο Σύλλογος, μην τους αγνοήσετε και κυρίως μην τους διώξετε. Ρίξτε τους ένα βλέμμα και αφήστε τους να συνεχίσουν το δρόμο τους. Έχουν κι αυτοί ψυχή και προσπαθούν να επιβιώσουν.