Φουρτουνιασμένοι στο Επιμελητήριο για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με μια σκληρή ανακοίνωση αναμένεται να τοποθετηθεί το Επιμελητήριο Χίου στις τελευταίες εξελίξεις για το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την σχετική απόφαση της συγκλήτου.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής εξέτασαν το θέμα σε έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, φανερά προβληματισμένοι από το γεγονός ότι ουδείς από το πολιτικό προσωπικό κατάφερε να παρέμβει έγκαιρα, ώστε να διαφυλάξει το κεκτημένο για τη Χίο, μέσω του Π.Δ. και της σχετικής δημοσίευσης στο ΦΕΚ ίδρυσης του συγκεκριμένου τμήματος στο νησί μας.

«Μπορεί η Ρόδος να έχει πληθώρα ξενοδοχειακών και εν γένει τουριστικών επιχειρήσεων, ωστόσο και η Χίος έχει δικαίωμα να αναπτυχθεί τουριστικά. Και τι καλύτερο για το τόπο μας αν αυτό το αναλάμβανε μια πανεπιστημιακή δομή», σχολίαζαν οι σύμβουλοι, φανερά μουδιασμένοι και αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις.

pappas 1

Μάλιστα, ο κ. Βασίλης Παπάς δεν δίστασε να ρίξει ευθύνες σε όλους όσους εκπροσώπησαν τα τελευταία χρόνια στο κοινοβούλιο τη Χίο, αφού όχι μόνο δεν κατάφεραν να φέρουν στη Χίο το Τμήμα αυτό αλλά δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ίσως και να αντιληφθούν «τα υπόγεια παιχνίδια», που – όπως είπε – διακρίνονται πίσω από την ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου.

«Και μόνο αυτό το γεγονός θα έπρεπε να μας προβληματίσει», τόνισε, αναφερόμενος και στον κ. Μηταράκη, «που ως υφυπουργός όφειλε να παρέμβει».

Επίσης, σοβαρές επιφυλάξεις και φόβοι εκφράστηκαν για το μέλλον του μεταπτυχιακού Τμήματος Τουρισμού, με τα μέλη της διοικούσας να αναρωτούνται κατά πόσο είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του, με δεδομένες τις ανάγκες που θα προκύψουν σε ακαδημαϊκές υποδομές στο προπτυχιακό της Ρόδου.

Τελικά, ομόφωνα το πενταμελές κατέληξε στην απόφαση της έκδοσης ανακοίνωσης διαμαρτυρίας, με την οποία θα ζητούνται εξηγήσεις και ειδικά από το πολιτικό προσωπικό.