Φρίκη, δυο μήνες ήταν στη θάλασσα το νήπιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:15 Επιβεβαιώθηκαν και από την επίσημη πληροφόρηση της νεκροψίας, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Χίου,  τα στοιχεία που είχαμε δημοσιεύσει νωρίτερα. Η μόνη διαφορά που φαίνεται ότι υπάρχει αφορά την ηλικία, η οποία ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη του ενός έτους, ίσως μεταξύ 18 και 30 μηνών, κάτι που πιθανόν να γίνει γνωστό από την περαιτέρω έρευνα των δειγμάτων σε εργαστήριο της Αθήνας.

Έγινε, επίσης, γνωστό ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αναζητεί όντως την τύχη ενός δίχρονου κοριτσιού, που χάθηκε και του οποίου η μητέρα μάλλον βρίσκεται πλέον εκτός Ελλάδος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:30 Σε κοριτσάκι ηλικίας περίπου ενός έτους ανήκει το πτώμα που βρέθηκε χθες, το απόγευμα, σε προχωρημένη αποσύνθεση, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος Χίου, στην παραλιακή οδό Βροντάδου.

Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για παιδί μεταναστών, που χάθηκε στο περιστατικό της 22ας Νοεμβρίου 2014, στην περιοχή της Λέσβου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμμήσεις, το άψυχο κορμάκι πρέπει να βρισκόταν στη θάλασσα για περίοδο έξι έως οκτώ εβδομάδων, χρονική περίοδος που συμπίπτει με το προαναφερθέν περιστατικό.

Επειδή από το πτώμα έλειπε το κεφάλι και δεν ήταν δυνατόν να προσδιορισθεί επακριβώς η ηλικία από την οδοντοστοιχία, θα σταλούν οστά στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος ταυτοποίησης και εξακρίβωσης της ηλικίας.