Χρηματικό βοήθημα 1000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ

Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, στις οποίες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός έπαινος.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα αφορά τις πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014.

Οι σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, μπορούν να υποβληθούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
  • Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.