Ψήφισαν για αποχή διαρκείας

Με το συντριπτικό ποσοστό 92,98% οι δικηγόροι όλης της χώρας εξέφρασαν την   αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν 20.431 (92,98%), ενώ αυτοί που εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους ανέρχονται σε 1.533 (6,98%).

Η επιλογή της αποχής διαρκείας συγκέντρωσε 11.193 ψήφους, ενώ οι στοχευμένες ή περιορισμένης διάρκειας κινητοποιήσεις συγκέντρωσαν 7.657 ψήφους.

Στο δημοψήφισμα, που αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, συμμετείχαν 58 από τους 63 συλλόγους, ψήφισαν συνολικά 22.302 δικηγόροι και το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 53,73%.

Ο χρόνος έναρξης της αποχής θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014.

Αποχή διαρκείας και από τους Χιώτες

Με συντριπτική πλειοψηφία οι δικηγόροι της Χίου εξέφρασαν, κατά τη χθεσινή και σημερινή ψηφοφορία, την πλήρη αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 110 εγγεγραμμένων στον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου, ψήφισαν οι 92, εκ των οποίων 85 καταψήφισαν τις προωθούμενες αλλαγές, 4 ψήφισαν υπέρ των αλλαγών, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Η πλειοψηφία, επίσης, των δικηγόρων (47 ψήφοι) τάχθηκαν υπέρ της αποχής διαρκείας, 36 ψήφισαν υπέρ στοχευμένων κινητοποιήσεων, ενώ 2 δεν προσδιόρισαν την επιλογή τους.