Ψηφίζουν σήμερα οι δικηγόροι για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα, στη μία και μισή το μεσημέρι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, προκειμένου να εξετάσει την πορεία των κινητοποιήσεων, κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δικηγόροι της Χίου θα κληθούν, επίσης, να ψηφίσουν για την περαιτέρω στάση τους, σύμφωνα με το δημοψήφισμα που έχει αποφασίσει η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, στην ψηφοφορία θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια: Ένα υπέρ του νομοσχεδίου (με την λέξη ΝΑΙ), ένα κατά του νομοσχεδίου (με την λέξη ΟΧΙ) και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ», οι δικηγόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν επί δύο ερωτημάτων που αφορούν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους και συγκεκριμένα: α«αποχή διαρκείας,  β) «αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη».

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους θα συνεχισθεί έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 θα συνέλθει εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.