Η επιτυχία σας, περιποιεί τιμή στη σχολική κοινότητα και στη χιακή κοινωνία

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες των λυκείων της Χίου, που – σε μεγάλο αριθμό – συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των επιτυχόντων στον διαγωνισμό Euroschola, στο σύνολο των σχολείων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η αξιέπαινη αυτή επιτυχία, τονίζει σε σχετική επιστολή του, των διακριθέντων και των εκπαιδευτικών περιποιεί τιμή στη σχολική κοινότητα και τη χιακή κοινωνία.

Είναι ευχής έργον και ελπίδα για το μέλλον, συνεχίζει ο κ. Κάρμαντζης, «η διαπίστωση όχι μόνο του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που επιτελείται στη Χίο, αλλά και το γεγονός ότι η σημερινή νεολαία, παρά τις αντίξοες συνθήκες, επιδεικνύει ζήλο, επιμονή και προσήλωση στους στόχους της, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για την απόκτηση γνώσεων, εμπειριών και συνεργατικού πνεύματος, ενώ παράλληλα αναπτύσσει πολιτική και δημοκρατική συνείδηση.

Η επιβράβευση των προσπαθειών των μαθητών μας θα τους δώσει την ευκαιρία αφενός να γνωρίσουν με την επίσκεψη τους στο Στρασβούργο , το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου και αφετέρου να ανταλλάξουν απόψεις με τους Ευρωπαίους συνομηλίκους τους και αφετέρου θα αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα».