Ματαιώθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός στη Χίο

Στην αναβολή ενός πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οδήγησε η οργανωμένη αντίδραση πολιτών και φορέων της Χίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου».

Γνωστός επαγγελματίας στο νησί χθες το μεσημέρι κινδύνευσε να δει το σπίτι του που είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που του έχει απομείνει, να βγαίνει στο σφυρί προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση ιδιώτη για την πληρωμή χρέους ύψους 6.000 ευρώ και ενώ το σπίτι πολλαπλάσιας αξίας, βαρύνεται με σειρά υποθηκών υπέρ τραπεζών.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πιστωτής πολύ απλά δεν υπήρχε περίπτωση να εισπράξει από τη συγκεκριμένη διαδικασία ούτε ένα ευρώ, αφού θα προηγούνταν οι πιστώτριες τράπεζες.

Ωστόσο, τα σχέδια του συγκεκριμένου ιδιώτη σκόνταψαν στην αντίδραση δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων συνδικαλιστικών και άλλων φορέων , που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Ειρηνοδικείο την προγραμματισμένη ώρα ,εμποδίζοντας με ειρηνικό τρόπο την διεξαγωγή του πλειστηριασμού, αναγκάζοντας τελικά τους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν κάτω και από την διακριτική στάση της αστυνομίας.