Πωλήθηκε και φεύγει για τον Καναδά το Blue Star Ithaki

Αντί του ποσού των 31,2 εκατ. ευρώ,  καταβλητέου τοις μετρητοίς, πωλήθηκε το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Blue Star Ithaki από την Attica Α.Ε. Συμμετοχών, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με την κυβέρνηση του Καναδά.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την παράδοση του πλοίου στους νέους αγοραστές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2014, στο λιμάνι του Πειραιά. Το καθαρό κέρδος για τον όμιλο Attica εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 4 εκατ. ευρώ και θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2014.

Οι δρομολογιακές υποχρεώσεις του Blue Star Ithaki θα καλυφθούν με μεταδρομολογήσεις άλλων νεώτερων και μεγαλύτερων πλοίων του Ομίλου, οι οποίες θα ενισχύσουν την παρουσία της Attica και θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στις γραμμές του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Blue Star Ithaki εκτελούσε από το 2000 δρομολόγια στις Κυκλάδες, ήταν το αγαπημένο πλοίο της Σύρου και των Συριανών, οι οποίοι και το αποχαιρέτισαν συγκινημένοι, το περασμένο Σάββατο 25 Οκτωβρίου, όταν εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος.