1 συν 2 αθλητικά έργα στο νησί έφερε ο Συναδινός

Έναν ολοκαίνουργιο αύλειο χώρο με γήπεδα ποδοσφαίρου μπάσκετ και 2 του βόλεϊ θα αποκτήσουν το 2ο λύκειο 2ο γυμνάσιου Χίου στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιεί το υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπως εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.

ioulios sunodinos
Ο ίδιος, εκπαιδευτικός με πλούσια αθλητική δράση, γνώστης των προβλημάτων του αθλητισμού αλλά και των παθογενειών του συστήματος επισκέφτηκε από το πρωί αθλητικούς χώρους του νησιού και αργά το μεσημέρι αφού προηγήθηκε και συνάντηση του με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών της Χίου, εξήγγειλε εκτός των σχολικών αθλητικών έργων και αλλά δυο άμεσα έργα.
Το ένα αφορά την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου για μπάσκετ και για βόλεϊ στα Καρδάμυλα και το άλλο στην κατασκευή χώρου για εγκατάσταση αθλοπαιδιών στην άμμο στην παραλία κοντά στο κολυμβητήριο ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν beach soccer, volley, χαντμπολ και άλλα αθλήματα που διεξάγονται στην άμμο δίνοντας τη δυνατότητα εκμετάλλευσης τους κατά τη θερινή περίοδο και ως αναπτυξιακό εργαλείο.
Μακροπρόθεσμα σύμφωνα με τον γενικό υπάρχει το μεγάλο ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου. «Από σήμερα ανοίγουμε τη συζήτηση για τη διαμόρφωση του πλαισίου εκείνου στο οποίο θα καταλήξουμε για το τι γήπεδο θέλουμε το χρειαζόμαστε ώστε να κατασκευάσουμε ένα κλειστό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του νησιού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός που υποστήριξε πως το 2018 θα είναι η χρονιά που όχι μόνο η χώρα θα βγει στις αγορές αλλά και ο αθλητισμός θα επιστρέψει στις δόξες του.
sunodinos 4
Ο ίδιος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις των φορέων και τα προβλήματα τα οποία του ανέπτυξαν. Υποστήριξε πως όλα δεν λύνονται δια μαγείας ιεραρχούνται και αντιμετωπίζονται στο μέτρο των οικονομικών κυρίως δυνατοτήτων της χώρας.
Παράλληλα και με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση του κράτους προς τις ομοσπονδίες είναι η ίδια δεν έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κάλεσε τα σωματεία και τους εκπροσώπους των τοπικών επιτροπών να διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα.
«Για το οικονομικό πρέπει αν βρούμε λύσεις να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από το κουφάρι του πεθαμένου (ΟΠΑΠ)», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «με λιγότερα χρήματα κατάλληλη διαχείριση θεσμικές αλλαγές θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε πολλά πράγματα».

Έτοιμη μελέτη για ρίψεις
Αναφορικά με την έλλειψη χώρου προπόνησης των αθλητών σε αγωνίσματα με ρίψεις ο κ. Συναδινός υποστήριξε πως υπάρχει έτοιμη μελέτη από το υπουργείο φτάνει να βρεθεί συγκεκριμένος χώρος από τον δήμο και το έργο μπορεί αν προχωρήσει άμεσα. Μια προσωρινής αλλά σίγουρη λύση για το ζήτημα που απασχολεί τους αθλητές του στίβου.

Κουφάρι το Αίπος
Ο κ. Συναδινός έφτασε μέχρι και το Αίπος για το οποίο μίλησε με απαξίωση χαρακτηρίζοντας το, κουφάρι και λάθος από το οποίο πρέπει να μάθουμε και να μην επαναλάβουμε. «Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό αντικειμενικά κριτήρια και μελέτες βιωσιμότητας. Ένα ημιτελές αθλητικό κέντρο πάνω στο βουνό. Εξαιρετικά χρήσιμο ως λάθος και ως παράδειγμα προς αποφυγή» κατέληξε.
sunodinos 2
Τον κ. Συναδινό συνόδευαν ο βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης που δήλωσε ευχαριστημένος από την επίσκεψη κι εξέφρασε την πεποίθηση πως ο δίαυλος επικοινωνίας θα συνεχιστεί, ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς που επίσης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τα έργα , ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φραγκίσκος Σέργης και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παντελής Καμπούρης.
sunodinos 3

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια