10 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, εκδήλωση στο Αντίβαρο

Δέκα χρόνια έχουν περάσεις από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και με αφορμή αυτή τη μαυρη επέτειο το «Αντίβαρο»  και το φοιτητικό σχήμα της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, διοργανώνουν εκδήλωση- συζήτηση το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00 στον χώρο του Αντίβαρου (Καλοπλύτου 44).

«Η εξέγερση του Δεκέμβρη, που ο κορμός της ήταν οι πολυήμερες μαθητικές κινητοποιήσεις, είναι αφορμή να μιλήσουμε για πολλά. Για το ξέσπασμα της οργής για την δολοφονία ενός 15χρονου, για την ένταση και την ορμή των κινητοποιήσεων, για τη λειτουργία της βίας και την αντίδραση της καταστολής, για το ξεπέρασμα του φόβου και την ανάδυση νέων μορφών έκφρασης. Δέκα χρόνια μετά, μπορεί να ανιχνευτεί καλύτερα και ο ρόλος του Δεκέμβρη και της κινηματικής παρακαταθήκης που άφησε στις αντι-μνημονιακές διαδηλώσεις του 2011-12 και μέχρι σήμερα», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση στο Αντίβαρο περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Δεκέμβρη και όσα εκείνος ήταν ή δεν ήταν, και κατάθεση μαρτυριών ανθρώπων που συμμετείχαν με όποιο τρόπο στις κινητοποιήσεις. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και μουσικό dj set.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια