100.000 ευρώ! Ζητάω πολλά; Προκλητική αγωγή Κανταράκη κατά του Αστραπάρη

Πλουσιότερη κατά 100.000 ευρώ θέλει να φύγει από τη Χίο η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, όχι – όμως – με τον ιδρώτα του προσώπου της, αλλά με την οικονομική εξόντωση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, που φαίνεται ότι της χαλούν την σούπα και στέκονται εμπόδιο με τις αποκαλύψεις και την κριτική τους σε όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο του νησιού.

Τόσα, 100.000 ευρώ και νομιμοτόκως, ζητά η κα Κανταράκη από τον διευθυντή του astraparis.gr Γιάννη Στεβή, ισχυριζόμενη ανερυθρίαστα ότι διεκδικεί το ποσό αυτό «ως εύλογη αποζημίωση για την προκληθείσα ηθική βλάβη σε εμένα».

Μετά, λοιπόν, την βιομηχανία των εξωδίκων και την μήνυση έρχεται και η αγωγή, για να επιβεβαιωθεί ότι στόχος της είναι η οικονομική μας εξόντωση, προκειμένου να σταματήσουμε να ασκούμε κριτική και να προβαίνουμε σε αποκαλύψεις για τα στραβά και τα ανάποδα, που συμβαίνουν στο νοσοκομείο Χίου.

Το οποίο, πρέπει να σημειωθεί, ότι το χρησιμοποιεί ως όχημα και μέσο για την επίτευξη του στόχου της, ενώ είναι απολύτως σαφές ότι αντικείμενο της κριτικής μας αποτελούν οι πράξεις και οι παραλείψεις της ιδίας και του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Χίου.

Κι όχι μόνον το χρησιμοποιεί ως μέσον, για τον επιδιωκόμενο προσωπικό πλουτισμό της, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι δαπάνες για όλες αυτές τις δικαστικές διώξεις μας καλύπτονται από το ταμείο του νοσοκομείου, προκειμένου η ίδια να ενθυλακώσει το διεκδικούμενο ποσό των 100.000 ευρώ.

Η αγωγή της κας Κανταράκη έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου, αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 9 το πρωί.

Και για όσους πιθανόν διερωτώνται, διευκρινίζουμε ότι δικηγόρος της είναι ο γνωστός των Αθηνών, προς τον οποίο έχει κάνει πλείστες όσες απευθείας αναθέσεις, με αμοιβές που υπερβαίνουν όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους δικηγόρους που παρέχουν υπηρεσίες στο Δημόσιο.

Ο astraparis.gr και ο διευθυντής του αισθάνονται την ανάγκη να απευθυνθούν στους αναγνώστες του, στην κοινωνία της Χίου, στους συλλογικούς φορείς, ζητώντας την συμπαράστασή τους και την καταδίκη αυτής της πρακτικής, που στόχο έχει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της.

Δηλώνουμε δε ότι δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημά μας και το πάθος μας για την αποκάλυψη της αλήθειας τέτοιες διώξεις, αντιθέτως μας ενδυναμώνουν, επειδή ακριβώς επιβεβαιώνουν ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση.