11η Νοεμβρίου σε περίοδο καραντίνας – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χωρίς παρελάσεις με όλα τα μέτρα και τις προφυλάξεις που ισχύουν για τον περιορισμό του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί φέτος ο εορτασμός της επετείου για την απελευθέρωση της Χίου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με την περιφερειακή Ενότητα να έχει τη διοργάνωση.

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων: 

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 

Ώρα 09:00 Ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των Σχολείων.

Ώρα 09:30 Ανάρτηση, στο κτίριο της Π.Ε. Χίου, «ομοιώματος» της πρώτης χειροποίητης Σημαίας που υψώθηκε στη Χίο την ημέρα της Απελευθέρωσης της Χίου το 1912.

Ώρα 18:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, παρά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου τηρουμένων των μέτρων για τον COVID-19.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08:00 Έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

  • Τέλεση Δοξολογίας, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, παρά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου(τηρουμένων των μέτρων για τον COVID-19), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ο οποίος θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της Ημέρας.
  • Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση/Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 12:00 Επίσκεψη των Αρχών του τόπου στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», με την ευκαιρία της έναρξης της Έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων της Απελευθέρωσης της Χίου.

Ώρα 16:50 Υποστολή σημαίας στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Ώρα 18:00 Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, παρά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου τηρουμένων των μέτρων για τον COVID-19 και εν συνεχεία Εσπερινόν Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Κατάπλους στη Χίο του Πολεμικού Ναυτικού από το Γ.Ε.Ν – Υ.Π.ΕΘ.Α
  • Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου.
  • Σημαιοστολισμός και Φωταγώγηση των ναυλοχούντων πλοίων στις 10 και 11 Νοεμβρίου με φροντίδα του κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
  • Φωταγώγηση Πλατείας Βουνακίου (Πλατεία Ν. Πλαστήρα), Προκυμαίας, Ηρώου των Πεσόντων και οδών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες στις 8,9,10 και 11 Νοεμβρίου, με μέριμνα του Δήμου Χίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.
  • Εκφώνηση από τον εξώστη του κτιρίου της Π.Ε. Χίου κειμένων σχετικών με την Ημέρα, το ιστορικό και επετειακό περιεχόμενο της, με μουσική επένδυση παραδοσιακών Χιώτικών τραγουδιών (11 Νοεμβρίου 2020 – ώρα 09.30 – 13.00)
  • Παράκληση για ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας σε κρατικές υπηρεσίες, Περιφέρεια, Δήμους και οικίες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια