Εκδήλωση από τον ΦΟΒ για τον παιδαγωγό Θεόδωρο Κάστανο

Ημερίδα σε συνδιοργάνωση με το γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και με την αρωγή του Δήμου Χίου,  πραγματοποιεί ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

«Θεόδωρος Κάστανος (1888-1932), ο πάντα επίκαιρος Βρονταδούσης παιδαγωγός», είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ.

Για τον πρωτοπόρο δάσκαλο και ρομαντικό παιδαγωγό, θα μιλήσουν οι:

Αθανάσιος Καραφύλλης: Καθηγητής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής  Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου  Θράκης με θέμα: «Ο πρωτοπόρος Παιδαγωγός Θ. Κάστανος και η διαχρονικότητα των απόψεών του».

Αδαμάντιος Παπασταμάτης: πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Ο Θεόδωρος Κάστανος και η Φλώρινα».

Σταμάτιος Βούλγαρης: Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου με θέμα: «Παιδαγωγικές Προτάσεις του Θ. Κάστανου και Σύγχρονες Εκπαιδευτικές Προκλήσεις»

Κωνσταντίνος Βούλγαρης: Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου με θέμα: «Οι Προβληματισμοί του Θ. Κάστανου για τη Διδασκαλία της Ιστορίας στο Δημοτικό Σχολείο».

Γεώργιος Παντελίδης: Συνταξιούχος Δάσκαλος πρώην Δ/ντης 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου με θέμα: «Θ. Κάστανος: ο φιλόπατρις, επίκαιρος, οραματιστής παιδαγωγός, ο εκ Βροντάδου ορμώμενος».

Συντονίζει ο πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος

Διαδικτυακό χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Διευθύντριες του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος» και ο δισέγγονός του Αντώνιος Μινάρδος.

Επίσης  ο Καθηγητής Αθ. Καραφύλλης  θα συζητήσει τη Δευτέρα 15 Απριλίου με εκπαιδευτικούς πάνω στη “Διαμόρφωση θετικού κλίματος στο σημερινό σχολείο, στο πλαίσιο των σύγχρονων αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών” και με Διευθυντές και δασκάλους των σχολείων της Χίου τις “Αρμοδιότητες των Στελεχών Εκπαίδευσης μετά το νόμο 4823/21”