16 τόνοι ρούχα και παπούτσια στην ανακύκλωση

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Χιωτών στην ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών με τον κόκκινο κάδο που έχει τοποθετήσει εδώ και ένα χρόνο το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου στο Τελωνείο, σε συνεργασία με την εταιρεία «Recycom».

“Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, για την ανακύκλωση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου, υγιεινότερου και αειφόρου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Βοηθάμε ώστε να μην καταλήγουν στους ΧΥΤΑ τα πεταμένα ρούχα και μειώνουμε το αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή!

Η εταιρεία «Recycom»,  τα άριστα σε ποιότητα είδη τα διανέμει δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα τα ανακυκλώνει 

Αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή είναι:

  • ο Δήμος Χίου και το Λιμενικό Ταμείο Χίου όπου μας διαθέτουν τον χώρο για τον κάδο και μας βοηθάνε σε ότι χρειαστούμε,
  • η Τοπική Κοινότητα Καρδαμύλων στην συλλογή ειδών από τα Καρδάμυλα και την μεταφορά τους στις αποθήκες μας
  • οι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες «Blue Star Ferries» και «Hellenic Seaways» οι οποίες επανειλημμένα, άμεσα και με μεγάλη προθυμία εξυπηρετούν το Σύστημα μας στη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση οχήματος στον Πειραιά, με ανακυκλώσιμα ρούχα και υποδήματα,
  • η μεταφορική εταιρεία «ΕΡΜΗΣ – ΑΦΟΙ ΒΑΒΑΚΑ Ν ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΙΜΕ ΕΠΕ», η οποία επανειλημμένα ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά με φορτηγό της, στον Πειραιά των ανακυκλώσιμων υλικών από τους αποθηκευτικούς χώρους μας στην Χίο. 

Τους ευχαριστούμε θερμά, για την αδιάκοπη στήριξη τους, για την μεγάλη ευαισθησία που δείχνουν σε ζητήματα που αφορούν το «κοινό καλό» καθώς και την κοινωνική παρουσία και προσφορά ιδιαίτερα των ιδιωτικών εταιρειών! Η συμβολή και η βοήθειά τους στο σημαντικό έργο της ανακύκλωσης είναι πολύτιμη!

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!”, αναφέρουν οι αεροπρόσκοποι σε ανακοίνωση τους