290 δεντρύλλια φυτεύτηκαν στον Κορακάρη

Tην Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης,  πραγματοποίησε με επιτυχία την τρίτη κατά σειρά δεντροφύτευση της TREEBANK, της πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση.

Με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 30 εθελοντών από το Ίδρυμα, το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ, το «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα και τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκου φυτεύτηκαν σε μιά μέρα, 290 ακόμη δενδρύλλια στον Κορακάρη της Χίου, στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου. Στόχος της δράσης του, πέραν του εξωραϊσμού της περιοχής, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανάγκη προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος κατά της κλιματικής αλλαγής, καθιστώντας τον Κορακάρη έναν πνεύμονα ζωής για την Χίο.

Μέχρι στιγμής, η TREEBANK έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.382 δέντρα και έχει φυτεύσει συνολικά περισσότερα από 1.170 ενώ έπονται το προσεχές διάστημα και οι επόμενες δεντροφυτεύσεις. Το Ίδρυμα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22710-81970.